Aotea – Te Pokapū Aotea Centre

Category
Client
  • Regional Facilities Auckland

The revitalisation of one of Auckland’s most versatile performance and convention venues celebrates the building’s brutalist heritage through boldly applied terrazzo and patinated metal finishes, with native New Zealand timber ceilings providing warmth.

The Challenge

Aotea – Te Pokapū’s wayfinding and signage system would introduce a truly inclusive user experience to this significant cultural venue, with a family of signs creating connection to both the surrounding cultural landscape and the architectural heritage of the building whilst delivering a clear navigation strategy.

Its inclusion of bilingual signage, tactile lettering and Braille at this scale is a first for Auckland Council, and will help to ensure the building can be enjoyed by a wide range of visitors for years to come.

Aotea Centre foyer with range of signs products in the architectural environment

Aotea Centre main entrance signage

Detail of the Braille and tactile text on a directory totem

Aotea Centre suspended directional signage

Detail of a wall mounted sign product showing its curved forms and native timber inserts

Detail of the totem sign product showing its curved forms, native timber inserts and distinctive fold

Aotea Centre lift landing directory showing detailed level information in Braille and tactile text alongside an isometric level map